13.1.2010

Tomaattipestopiirakat

Arkipäivinä saattaa tulla olo, että pitäisi leipoa jotakin suolaista. Tässä suunnittelemamme erittäin helppo ja herkullinen ohje pehmeän makuiseen piirakkaan. Pienien vuokien tilalla voi toki käyttää yhtä suurempaa vuokaa, mutta tarkasta koosta emme ole varmoja. Paistoaika lienee myös pidempi. Piiraat katoavat nopeasti, joten pitäkää puolenne!




Tomaattipestopiirakat
6 kpl
200°C       20 min

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ tl kuivattuja yrttejä, kuten basilikaa tai provencalea
½ dl juoksevaa margariinia

Täyte:
1 punasipuli
5 pientä tomaattia
100g pestotuorejuustoa

1. Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele taikina pieniin piirakkavuokiin.

2. Silppua punasipuli ja pilko tomaatit. Kuullota sipulit ja lisää tomaatit. Lisää pestotuorejuusto, kun tomaatit ovat hieman pehmenneet ja anna tuorejuuston sulaa.

3. Annostele täyte vuokiin ja paista noin 20 minuuttia. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti