4.1.2010

Sitruunaiset mantelisydänmuffinit

Mietimme pitkään, mikä voisi olla blogiimme sopiva aloitus.  Ajatus lähti nougattäytteisistä leivonnaisista, mutta vaihtui kehittelyjen ja kokeilujen jälkeen tavallaan kahden taikinan herkuiksi. Ylimääräisen täytteen voikin paistaa omaksi manteliseksi muffiniksi, joka maistuu yllättävän paljon runebergintortulta! Sitruunaiset mantelisydänmuffinit ovat oodimme talvelle.


Sitruunaiset mantelisydänmuffinit
9 kpl
200°C  10-15 min


Muffinit:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
½-1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 muna
50 g sulaa margariinia
2 dl vettä, jossa puolikas sitruunan mehu

Täyte:
1 dl mantelijauhetta
¾ dl mantelirouhetta
½ dl sokeria
50 g sulaa margariinia
½ rkl vehnäjauhoja
1 muna

Koristeluun:
1 dl tomusokeria
sitruunan mehua


1. Sekoita muffinitaikinan kuivat aineet, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin täytteenteon ajaksi.

2. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

3. Voitele muffinivuoka tai käytä paperivuokia. Annostele taikina vuokiin ja nostele päälle reilu teelusikallinen täytettä jokaiseen vuokaan. Paista 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Tee sokerivesikuorrute lisäämällä tomusokeriin sitruunan mehua kunnes se on sopivan paksua. Koristele muffinit.


Tässä vielä kuva mustasta lampaastamme
eli ylijäämätäytemuffinista. Mysteerisesti
se myös kohosi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti