22.7.2010

Mokkakääretorttu

Pahoittelumme pitkästä tauosta. Epätyypillisen suomalaisen kesän hellesäät ovat houkutelleet ulos keittiössä nyhväämisen sijaan. Nyt vihdoin inspiroiduimme ja saimme aikaiseksi suloisen mokkakääretortun. Toivottavasti maistuu!



Mokkakääretorttu

200°C
5 min

Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
100g suklaata
250g maitorahkaa
¾ dl sokeria
½ dl maitoa
2 rkl murukahvia

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vehnäjauho ja leivinjauhe joukkoon. Paista 200°C n. 5min

2. Sulata suklaa vesihautessa. Lämmitä maito mikroaaltouunissa ja sekoita murukahvi maidon joukkoon.

3. Sekoita rahkan joukkoon sula suklaa, sokeri ja kahvi.

4. Levitä täyte kumotulle kääretorttupohjalle ja anna tekeytyä jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti