10.6.2010

Pinaattifetapiiras

Hei! (Liian) pitkästä aikaa pääsimme taas leipomaan yhdessä, näin koeviikon ja koulunlopun jälkeen. Helteestä innostuneena sovelsimme kreikkalaisia makuja suolaiseen piiraaseen ja tuloksena syntyi maittava pinaattifetapiiras. Jos piirakkataikinaa jää yli, sen voi paistaa tikkuina uunissa. Olivat muuten hyviä!




Pinaattifetapiiras
200°C
25 min


Pohja:
Pirkan rukiinen piirakkataikina

Täyte:
300 g pakastepinaattia
200 g fetaa
¾ dl auringonkukansiemeniä
sipuli
½ dl sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus muskottia
1 dl maitoa
kananmuna

1. Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen neste pois.

2. Painele sulanut pakastetaikina irtopohjavuoan pohjalle ja laidoille.

3. Paahda siemenet paistinpannulla.

4. Kuullota silputtu sipuli ja pinaatti öljyssä. Lisää joukkoon sitruunamehu ja mausteet. Nosta kasari pois levyltä ja lisää siemenet. Anna jäähtyä.

5. Sekoita maito ja kananmuna keskenään.

6. Murusta feta pinaattiseokseen ja kaada lopuksi joukkoon munamaito.

7. Levitä täyte pohjan päälle ja paista 25 minuuttia. Nauti jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti